Ensimmäisiä työpäiviä pääsihteerinä

Ensimmäisiä työpäiviä pääsihteerinä

Minulla on ollut ilo aloittaa Ylioppilastutkintolautakunnan pääsihteerinä joulukuun alusta.  On hienoa nähdä heti ensimmäisinä työpäivinä, miten syksyn ylioppilaat juhlivat saadessaan lakin. Ylioppilastodistuksen saaminen on edellyttänyt paljon valmistautumista ja työtä, mutta nyt on aika iloita ja nauttia saavutuksesta. Onnea uusille ylioppilaille ja menestystä tuleviin vuosiin! 

Ensimmäiset päivät ja viikot menevät perehtymisessä, mutta jo nyt voin sanoa, että tehtäviin kuuluu mielenkiintoisia kokonaisuuksia, joita pääsee pohtimaan ammattitaitoisen henkilöstön kanssa. Odotan myös innolla yhteistyötä näiden asioiden parissa.

Ylioppilastutkinto on keskeinen osa suomalaista koulutusjärjestelmää. Sen merkitys on suuri myös meneillään olevissa ja tulevissa uudistuksissa. Tutkinnon digitalisoituminen on hyvässä vauhdissa ja tämä työ vielä jatkuu. Lukiouudistus vaikuttaa oleellisesti myös ylioppilastutkintoon ja sen kehittämistarpeisiin. Korkeakoulut päättävät autonomisesti opiskelijavalinnastaan, mutta ylioppilastutkinnon hyödyntäminen on keskeinen keino, jolla siirtymistä lukioista korkea-asteelle voidaan sujuvoittaa. Näkemyksien jakaminen ja yhteinen keskustelu ovat oleellinen osa suomalaisen koulutuksen kehittämistä myös seuraaville vuosikymmenille.