Syksyn tulosten siirrossa ongelmia

Syksyn alustavat tutkintotulokset välitettiin lukioille tarkistettavaksi tänään klo 8. Tiedonsiirron tavoitteena on yhdessä lukioiden kanssa varmistaa, että lopulliset pistetiedot ovat mahdollisimman virheettömiä.

Tiedot välitetään lukioille useassa eli tiedostoformaatissa. Yksi formaateista on tarkoitettu kouluhallinto-ohjelmistojen luettavaan muotoon. Tavoitteena on, että lukiot voivat tulokset tarkastettuaan välittää tiedot kokelaille ohjelmiston kautta.

Tämän syksyn siirrossa YTL:n tiedosto ei kuitenkaan kelvannut kaikkien lukioiden käyttämille ohjelmille. Syynä oli eri käsitys tiedoston rakenteen yksityiskohdista. Vika löytyi nopeasti ohjelmistovalmistajien ja YTL:n yhteistyönä. YTL toimitti uuden tiedoston lukioille puolen päivän aikaan. Näin loputkin lukiot ovat voineet toimittaa pistetiedot kokelaille. ”Olemme luonnollisesti pahoillamme lukioille koituneesta lisätyöstä”, pääsihteerin sijainen Robin Lundell pahoittelee.

Tiedonsiirtoformaatteja kehitetään yhteistyössä kouluhallinto-ohjelmistoja tekevien yritysten kanssa. ”Tämän vuoden aikana on yksinkertaistettu erityisesti ilmoittautumisprosessia. Uusien tietojärjestelmien ansiosta lukioiden tarvitsee toimittaa meille aiempaa vähemmän tietoja. Yhteistyö ohjelmistovalmistajien kanssa on ollut hyvää, mutta meidän pitää olla jatkossa entistä tarkempia”, toteaa Lundell.

Päivitys 17.11.2017 klo 13:05: On käynyt ilmi, että joissakin lukioissa tiedonsiirto-ongelma jatkuu edelleen. Jatkamme tilanteen selvittämistä yhteistyössä ohjelmistovalmistajien kanssa.

Päivitys 17.11.2017 klo 15:00: Kaikki YTL:n tiedossa olevat siirto-ongelmat on nyt ratkaistu. Neuvomme mielellämme lukioita tässä asiassa, jos vaikeuksia vielä ilmenee.