Uusissa Apple-tietokoneissa ongelmia kevään ylioppilaskokeissa

Kevään 2018 digitaaliset ylioppilaskokeet ovat alkaneet rauhallisesti. Lukioiden yhteydenottoja on tullut tänäkin koepäivänä joitakin kymmeniä, mikä on tavanomainen määrä.

Muutamien yhteydenottojen perusteella on selvinnyt, että uusimpien Apple-tietokoneiden näppäimistö ja kosketusalusta eivät toimi Ylioppilastutkintolautakunnan tutkintoa varten lähettämien kokelaiden koneiden USB-muistien kanssa.

YTL:n kurssikoejärjestelmä Abittiin tuli alkuvuodesta päivitys, jonka myötä joissakin Apple-tietokoneissa näppäimistö ja kosketusalusta saatiin toimimaan. Valitettavasti tämä päivitys on jäänyt pois kevään digitaalisissa ylioppilaskokeissa käytettävistä USB-muisteista, jolloin näppäimistö ja kosketusalusta eivät toimi niillä koneilla, jotka kärsivät samasta ongelmasta Abitissa syksyllä.

Ongelma ei siis koske niitä Apple-tietokoneita, joiden näppäimistö ja kosketusalusta toimivat Abitissa jo syksyllä. Lukiot voivat varautua asiaan tekemällä uusia USB-muisteja niiden ohjeiden mukaisesti, jotka YTL lähettää lukioille tekstiviestillä torstaina 15.3. klo 11:een mennessä, tai varaamalla koetilaan ylimääräisiä varakoneita.

Päivitys 15.3.2018 klo 11:00: Tekstiviestit on nyt lähetetty lukioille.