Syksyn tutkinnon koesuorituksia ennenaikaisesti nähtävillä

Ylioppilastutkintolautakunnan järjestelmävirheen takia syksyn 2019 koesuorituksia on ollut ennenaikaisesti nähtävillä 24.-28.10.2019. Virhe on koskenut kokelaita, jotka ovat uusineet keväällä 2019 suorittamaansa koetta. Koesuoritukset ovat olleet näkyvissä Oma Opintopolku -palvelussa. Palvelu edellyttää vahvaa tunnistautumista ja kokelaat ovat voineet nähdä vain omia koesuorituksiaan.

Lautakunnan tietojen mukaan 27 kokelasta on nähnyt oman koesuorituksensa ja siinä olevat keskeneräiset arvostelumerkinnät. Koska koesuoritusten lopullinen arvostelu on edelleen kesken, nyt nähtävillä olleen suorituksen arvostelu voi vielä muuttua ennen tulosten julkistamista. Lautakunta on yhteydessä kyseisten kokelaiden lukioihin, jotta kokelaat saavat tiedon asiasta. Koesuorituksissa ei ole arvosanoja, eikä arvosanojen pisterajoja ole vielä asetettu.

Kaikki syksyn 2019 tutkinnon kokeisiin osallistuneet pääsevät katsomaan arvosteltuja suorituksiaan Oma Opintopolku -palvelussa, kun tulokset julkaistaan 15.11.2019.

Lue tiedote tulosten julkaisemisesta tästä

 

Lisätietoja: erityisasiantuntija Thomas Vikberg, thomas.vikberg@ylioppilastutkintolautakunta.fi, puh. 0295 338 241