Todistusten ja koesuoritusten tilaukset

Ylioppilastutkintolautakunnasta voit tilata kopioita koesuorituksistasi sekä jäljennöksiä ja käännöksiä ylioppilastutkintotodistuksistasi. Tilaukset teet ja maksat kätevimmin lautakunnan verkkosivujen kautta. Voit tehdä tilaukset myös soittamalla virka-aikana numeroon 0295 338 207 (todistustilaukset) tai 0295 338 219 (koesuorituskopiot). Puhelimitse tehdyt tilaukset toimitamme postiennakkolähetyksinä. Koesuorituskopioiden toimitusaika on noin kuukausi ja todistusjäljennösten ja käännösten noin kaksi viikkoa. Kesällä toimitusaika voi olla pidempi. Tilaus on sitova.

Hinnat perustuvat opetusministeriön asetukseen 908/2010 sekä lautakunnan päätöksiin suoritteiden hinnoista 19.10.2001, 16.9.2005, 23.1.2009 ja 6.5.2011. Tilausjärjestelmän rekisteriselosteen löydät tästä (pdf).

Huom! Ylioppilastutkintolautakunnasta voi tilata ainoastaan ylioppilastutkintolautakunnan antamia todistuksia. Lukion päättötodistuksen (jossa lukiokurssien arvosanat) kopioita saa ottamalla yhteyttä lukioon, josta todistus on saatu.

 

Todistusjäljennös 20 € (lisäkappaleet 5,50 €/kpl)

Jos alkuperäinen ylioppilastutkintotodistus tai ylioppilastutkintolautakunnan antama todistus on kadonnut, ylioppilastutkintolautakunnasta voi tilata virallisen todistusjäljennöksen. Todistusjäljennös toimitetaan aina paperisena. Digitaalista todistusta ei ole mahdollista saada.

Tilaan jäljennöksen Suoritusvuosi Kpl Poista rivi
Tilaan jäljennöksen
Suoritusvuosi
Kpl
Käännöstodistus 33 € (lisäkappaleet 5,50 €/kpl)

Voit tilata ylioppilastutkintotodistuksen tai ylioppilastutkintolautakunnan antaman muun todistuksen ruotsin- tai englanninkielisen käännöksen. Sekä ruotsin- että englanninkielinen käännös on mahdollista saada minä tutkintokertana tahansa annetusta todistuksesta. Käännöstodistus toimitetaan aina paperisena. Digitaalista käännöstodistusta ei ole mahdollista saada.

Tilaan käännöstodistuksen Suoritusvuosi Kpl Käännös Poista rivi
Tilaan käännöstodistuksen
Suoritusvuosi
Kpl
Käännös
Todistus korkeakoulukelpoisuudesta 20 € (lisäkappaleet 5,50 €/kpl)
Suoritusvuosi
Kpl
 • Suomeksi
 • Ruotsiksi
 • Englanniksi
Kpl
 • Ranskaksi
 • Saksaksi
Paperisen koesuorituksen kopio 32 €/kpl

Kokelaalla on oikeus saada kopio koesuorituksestaan kun tutkintokerran arvostelu on lopullinen. Kopio on maksullinen. Kokelas voi myös saada koesuorituksen nähtäväkseen ennalta sovittuna ajankohtana lautakunnan kansliassa. Näyttö on maksuton. Tilauksen voi tehdä tutkintokerroilta: kevät 2017 ja syksy 2017. Huomaa kuitenkin, että tilausta voidaan käsitellä vasta kun arvostelu on lopullinen, eli syksyn 2017 tutkinnon osalta aikaisintaan 20.12.2017.

Suoritusvuosi
Aine
 • Reaali
 • Reaali
 • Reaali
 • Reaali
Digitaalisen koesuorituksen kopio 10 €/kpl

Kokelaalla on oikeus saada kopio digitaalisesta koesuorituksestaan kun tutkintokerran arvostelu on lopullinen. Kopio on maksullinen. Kokelas voi myös saada koesuorituksen nähtäväkseen ennalta sovittuna ajankohtana lautakunnan kansliassa. Näyttö on maksuton. Tilausta voidaan käsitellä vasta kun arvostelu on lopullinen, eli syksyn 2017 tutkinnon osalta aikaisintaan 20.12.2017. Tilauksen voi tehdä tutkintokerroilta:

- syksy 2016: filosofia, maantiede, saksa (pitkä ja lyhyt oppimäärä)
- kevät 2017: filosofia, maantiede, psykologia, yhteiskuntaoppi, saksa (pitkä ja lyhyt oppimäärä) ja ranska (pitkä ja lyhyt oppimäärä)
syksy 2017: filosofia, maantiede, psykologia, yhteiskuntaoppi, historia, uskonto, elämänkatsomustieto, terveystieto, saksa (pitkä ja lyhyt oppimäärä), ranska (pitkä ja lyhyt oppimäärä) ja toinen kotimainen kieli (pitkä ja keskipitkä oppimäärä).

Suoritusvuosi
Aine
 • Reaali
 • Reaali
 • Reaali
 • Reaali
Henkilötiedot
Tuote Kpl Hinta yhteensä
Maksettava summa: 0 €