Todistusten ja koesuoritusten tilaukset

Todistusjäljennökset ja käännöstodistukset

Ylioppilastutkintolautakunnasta voit tilata jäljennöksiä ja käännöksiä ylioppilastutkintotodistuksistasi. Tilaukset teet ja maksat kätevimmin lautakunnan verkkosivujen kautta. Todistusjäljennösten ja käännöstodistusten toimitusaika on noin kaksi viikkoa. Kesällä toimitusaika voi olla pidempi. Tilaus on sitova. Todistukset toimitetaan kirjattuna kirjeenä. Lisätietoja todistusten tilauksista saat soittamalla virka-aikana numeroon 0295 338 207. 

Huom! Ylioppilastutkintolautakunnasta voit tilata ainoastaan ylioppilastutkintolautakunnan antamia todistuksia. Kopioita lukion päättötodistuksesta (jossa lukiokurssien tai -aineiden arvosanat) saat ottamalla yhteyttä omaan lukioosi.

Jos sinulla on tallessa alkuperäinen todistuksesi, voit saada siitä virallisesti oikeaksi todistetun kopion maistraatin julkiselta notaarilta.

Koesuoritukset

Ylioppilastutkintolautakunnasta voit tilata kopioita paperisista ja digitaalisista koesuorituksistasi. Koesuorituskopioiden toimitusaika on noin kuukausi. Kesällä toimitusaika voi olla pidempi. Tilaus on sitova. Kopiot toimitetaan kirjattuna kirjeenä. Lisätietoja koesuoritusten tilauksista saat soittamalla virka-aikana numeroon 0295 338 219.

Tilausten hinnat

Hinnat perustuvat opetusministeriön asetukseen 908/2010 sekä lautakunnan päätöksiin suoritteiden hinnoista 19.10.2001, 16.9.2005, 23.1.2009 ja 6.5.2011. Tilausjärjestelmän rekisteriselosteen löydät tästä (pdf)

Todistusjäljennös 20 € (lisäkappaleet 5,50 €/kpl)

Jos alkuperäinen ylioppilastutkintotodistuksesi tai korotuksista/täydennyksistä saamasi erillinen todistus on kadonnut tai turmeltunut tai jos muusta syystä tarvitset siitä virallisen jäljennöksen, voit tehdä tilauksen oheisella lomakkeella. Todistuksista ei ole mahdollista saada sähköistä versiota.

Tilaan jäljennöksen Suoritusvuosi Kpl Poista rivi
Tilaan jäljennöksen
Suoritusvuosi
Kpl
Käännöstodistus 33 € (lisäkappaleet 5,50 €/kpl)

Voit tilata alkuperäisestä ylioppilastutkintotodistuksestasi tai korotuksista/täydennyksistä saamastasi erillisestä todistuksesta ruotsin- tai englanninkielisen käännöksen. Todistuksista ei ole mahdollista saada sähköistä versiota.

Tilaan käännöstodistuksen Suoritusvuosi Kpl Käännös Poista rivi
Tilaan käännöstodistuksen
Suoritusvuosi
Kpl
Käännös
Todistus korkeakoulukelpoisuudesta 20 € (lisäkappaleet 5,50 €/kpl)

Todistus korkeakoulukelpoisuudesta voi olla tarpeen haettaessa opiskelijaksi ulkomaisiin korkeakouluihin. Todistuksella osoitetaan, että henkilö on suorittanut ylioppilastutkinnon ja on oikeutettu hakemaan opiskelijaksi korkeakouluihin. Todistuksessa ei ole mukana arvosanoja. 

Suoritusvuosi
Kpl
 • Suomeksi
 • Ruotsiksi
 • Englanniksi
Kpl
 • Ranskaksi
 • Saksaksi
Paperisen koesuorituksen kopio 32 €/kpl

Kokelaalla on oikeus saada kopio koesuorituksestaan, kun tutkintokerran arvostelu on lopullinen. Kopio on maksullinen. Kokelas voi myös saada koesuorituksen nähtäväkseen ennalta sovittuna ajankohtana lautakunnan kansliassa. Näyttö on maksuton. Tilauksen voi tehdä tutkintokerroilta: syksy 2017 ja kevät 2018. Tilaus voidaan käsitellä vasta kun arvostelu on lopullinen, eli syksyn 2018 tutkinnon osalta tilaukset voidaan käsitellä aikaisintaan 20.12.2018.

Suoritusvuosi
Aine
 • Reaali
 • Reaali
 • Reaali
 • Reaali
Digitaalisen koesuorituksen kopio 10 €/kpl

Kokelaalla on oikeus saada kopio digitaalisesta koesuorituksestaan, kun tutkintokerran arvostelu on lopullinen. Kopio on maksullinen. Kokelas voi myös saada koesuorituksen nähtäväkseen ennalta sovittuna ajankohtana lautakunnan kansliassa. Näyttö on maksuton. Tilaus voidaan käsitellä vasta kun arvostelu on lopullinen, eli syksyn 2018 tutkinnon osalta tilaukset voidaan käsitellä aikaisintaan 20.12.2018. Tilauksen voi tehdä tutkintokerroilta:

- syksy 2016: filosofia, maantiede, saksa 
- kevät 2017: filosofia, maantiede, psykologia, yhteiskuntaoppi, saksa, ranska 
syksy 2017: filosofia, maantiede, psykologia, yhteiskuntaoppi, historia, uskonto, elämänkatsomustieto, terveystieto, saksa, ranska, toinen kotimainen kieli 
- kevät 2018: filosofia, maantiede, psykologia, yhteiskuntaoppi, historia, uskonto, elämänkatsomustieto, terveystieto, biologia, toinen kotimainen kieli, saksa, ranska, englanti, espanja, italia, portugali, latina

Suoritusvuosi
Aine
 • Reaali
 • Reaali
 • Reaali
 • Reaali
Henkilötiedot
Tuote Kpl Hinta yhteensä
Maksettava summa: 0 €