Ylioppilastutkintolautakunta
Ylioppilastutkintolautakunta
YLIOPPILASTUTKINTOLAUTAKUNTA
Studentexamensnämnden

Todistusten ja koesuoritusten tilaukset

Todistusjäljennökset ja käännöstodistukset

Ylioppilastutkintolautakunnasta voit tilata jäljennöksiä ja käännöksiä ylioppilastutkintotodistuksistasi sekä todistuksia korkeakoulukelpoisuudesta. Tilauksen voit tehdä lautakunnan verkkopalvelussa. Palvelun käyttö vaatii tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella (suomi.fi-tunnistautumisen). Tilauksen voi tehdä todistuksessa nimetty henkilö tai joku muu henkilö valtakirjalla.

Todistusjäljennösten ja käännöstodistusten toimitusaika on noin kaksi viikkoa. Loma- ja ruuhka-aikoina toimitusaika voi olla pidempi. Tilaus on sitova.

Todistukset postitetaan todistuksen saajalle. 

Todistusjäljennöksistä, käännöstodistuksista ja korkeakoulukelpoisuustodistuksista ei ole mahdollista saada sähköistä versiota.

Kirjaudu verkkopalveluun (kokelas.ylioppilastutkinto.fi)

Lisätietoja tilaamisesta saat soittamalla numeroon 0295 338 290 (klo 13-15).

Tilattavat todistukset ja hinnat:

Todistusjäljennös, hinta 20 €, lisäkappaleet 5,50 €/kappale

Voit tilata todistusjäljennöksen ylioppilastodistuksestasi tai muusta Ylioppilastutkintolautakunnan antamasta  todistuksesta esimerkiksi, jos olet kadottanut todistuksen tai se on turmeltunut. Jos olet korottanut arvosanojasi tai täydentänyt tutkintoasi ja saanut siitä erillisen todistuksen, tulee erillisestä todistuksesta tilata jäljennös erikseen. Todistuksia ei voi yhdistää. Todistusjäljennöstä ei ole mahdollista saada sähköisenä.

Käännöstodistus, hinta 33 €, lisäkappaleet 5,50 €/kappale

Käännöstodistus on toiselle kielelle käännetty versio ylioppilastodistuksesta tai Ylioppilastutkintolautakunnan antamasta muusta todistuksesta. Jos olet korottanut arvosanojasi tai täydentänyt tutkintoasi ja saanut siitä erillisen todistuksen, tulee siitä tilata käännöstodistus erikseen. Todistuksia ei voi yhdistää. Käännöstodistuksia saa englanniksi, ruotsiksi ja suomeksi. Käännöstodistusta ei ole mahdollista saada sähköisenä.

Todistus korkeakoulukelpoisuudesta, hinta 20 €, lisäkappaleet 5,50 €/kappale

Todistus korkeakoulukelpoisuudesta voi olla tarpeen haettaessa opiskelijaksi ulkomaisiin korkeakouluihin. Todistuksella osoitetaan, että henkilö on suorittanut ylioppilastutkinnon ja on oikeutettu hakemaan opiskelijaksi korkeakouluihin. Todistuksessa ei ole mukana arvosanoja. Huomaa, että ylioppilastutkintotodistus yleensä hyväksytään sellaisenaan todistuksena korkeakoulukelpoisuudesta. Todistus korkeakoulukelpoisuudesta on saatavilla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, saksaksi ja ranskaksi. Todistusta ei ole mahdollista saada sähköisenä.

 

Ylioppilastutkintolautakunnasta voit tilata jäljennöksiä ja käännöksiä ainoastaan Ylioppilastutkintolautakunnan antamista todistuksista. Lukion päättötodistuksen, jossa on lukiokurssien tai -aineiden arvosanat, saat omasta lukiostasi.

Jos sinulla on tallessa alkuperäinen todistuksesi, voit saada siitä virallisesti oikeaksi todistetun kopion Digi- ja väestötietoviraston julkiselta notaarilta.

Koesuoritukset

Ylioppilastutkintolautakunnasta voit tilata tulosteita digitaalisista koesuorituksistasi ajanjaksolta syksy 2016 – kevät 2019. Tätä uudemmat koesuoritukset ovat nähtävissä Oma Opintopolku -palvelussa. Saat lisätietoa ja ohjeita tilaamista varten ottamalla yhteyttä lautakunnan kansliaan numeroon 0295 338 290 (klo 13-15) tai sähköpostitse lautakunta@ylioppilastutkinto.fi.

Koesuoritustulosteiden toimitusaika on noin kaksi viikkoa. Loma- ja ruuhka-aikoina toimitusaika voi olla pidempi. Postitse lähetettävä koesuoritustuloste maksaa 10 €/kpl. Koesuorituksen näyttö lautakunnan kansliassa ennalta sovittuna ajankohtana on maksuton. Koesuoritustulosteet postitetaan kirjattuna kirjeenä.

Paperisten koesuoritusten säilytysaika on päättynyt eikä niistä ole enää mahdollista tilata kopioita.

Tilausten hinnat

Hinnat perustuvat opetusministeriön asetukseen 908/2010 sekä lautakunnan päätöksiin suoritteiden hinnoista 19.10.2001, 16.9.2005, 23.1.2009 ja 6.5.2011. Tilausjärjestelmän rekisteriselosteen löydät tästä.