Ylioppilastutkintolautakunta
Ylioppilastutkintolautakunta
YLIOPPILASTUTKINTOLAUTAKUNTA
Studentexamensnämnden

Tillgänglighetsutlåtande

Uppdaterat 2.12.2019

Alla organisationer inom den offentliga förvaltningen ska ha webbtjänster som är tillgängliga. Det betyder att det ska vara lätt för vem som helst att kunna använda tjänsterna oberoende av olika funktionsbegränsningar.

Bestämmelser om webbtillgänglighet finns i lagen om tillhandahållande av digitala tjänster och i EU:s tillgänglighetsdirektiv.

 

Våra webbtjänster kommer att vara tillgängliga senast den 23 september 2020

De krav på tillgänglighet som fastställs i lagen gäller Studentexamensnämndens webbtjänster och det innehåll som publiceras i dem fr.o.m. den 23 september 2020.
Studentexamensnämndens webbtjänst www.ylioppilastutkinto.fi har publicerats i februari 2017.

På denna sida kommer vi att publicera ett tillgänglighetsutlåtande som närmare beskriver hur vi uppfyller tillgänglighetskraven senast den 23 september 2020.

Ylioppilastutkinto.fi-webbtjänsten är redan tämligen tillgänglig, men vi fortsätter med att utveckla tillgängligheten med att förbättra de nuvarande webbtjänsterna så, att de motsvarar de krav som framställs i lagen så långt det är möjligt.

 

Ge respons

Vi tar gärna emot förslag, observationer, frågor och förslag på förbättringar på tillgängligheten av våra webbtjänster. Du kan ge respons per e-post under adressen lautakunta@ylioppilastutkinto.fi.

 

Mer information om tillgänglighet

 

Tillsynsmyndighetens kontaktuppgifter

Regionförvaltningsverket i Södra Finland
Enheten för tillgänglighetstillsyn
www.tillgänglighetskrav.fi
webbtillganglighet@rfv.fi
telefonnummer växeln 0295 016 000