Ylioppilastutkintolautakunta
Ylioppilastutkintolautakunta
YLIOPPILASTUTKINTOLAUTAKUNTA
Studentexamensnämnden

Saavutettavuusselosteet

Päivitetty 23.9.2020

Julkishallinnon organisaatioiden verkkopalvelujen täytyy olla saavutettavia. Se tarkoittaa, että kuka tahansa voi käyttää palveluja helposti, toimintarajoitteista huolimatta.

Saavutettavuudesta säädetään laissa digitaalisten palveluiden tarjoamisesta ja sitä edeltäneessä EU:n saavutettavuusdirektiivissä.

Lain vaatimukset koskevat Ylioppilastutkintolautakunnan verkkopalveluja ja niissä julkaistuja sisältöjä 23.9.2020 alkaen. Ylioppilastutkintolautakunnan verkkosivusto www.ylioppilastutkinto.fi on julkaistu helmikuussa 2017.

Lautakunnan verkkopalveluiden saavutettavuusselosteet

Ylioppilastutkintolautakunnan verkkosivusto (www.ylioppilastutkinto.fi)

Abitti.fi-verkkosivusto (www.abitti.fi)

Kokelaiden asiointipalvelu (kokelas.ylioppilastutkinto.fi) 

Lukioiden asiointipalvelu (hakemukset.ylioppilastutkinto.fi)

Anna palautetta

Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, huomioita, kysymyksiä ja parannusehdotuksia verkkopalvelujemme saavutettavuuteen liittyen. Voit antaa palautetta sähköpostitse osoitteeseen lautakunta@ylioppilastutkinto.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000