Ylioppilastutkintolautakunta
Ylioppilastutkintolautakunta
YLIOPPILASTUTKINTOLAUTAKUNTA
Studentexamensnämnden

Vanhat kokeet

Vanhat ylioppilaskokeet aineistoineen ovat opettajien käytettävissä Ylioppilastutkintolautakunnan avaamassa Examina-palvelussa. Mukana ovat myös vieraiden kielten ja toisen kotimaisen kielen kuullun ymmärtämisen kokeiden äänitteet.Examina-palvelussa opettaja voi katsoa tai ladata kokeita aineistoineen ja käyttää niitä opetuksessaan.

Siirry Examinaan (www.examina.fi)

Examinassa on lisäksi zip-tiedostot joistakin kokeista. Zip-tiedostojen avulla on mahdollistaa tuoda näitä kokeita Abittiin (Tuo koe (.zip) -nappi). Kokeiden esikatselu ja opiskelijoiden palautusnäkymä eivät kuvaudu täysin oikein, eikä kokeita voi muokata verkkopalvelussa.

Examina-palveluun tunnistaudutaan MPASSid-tunnistautumispalvelun avulla. Koulutuksen järjestäjän, esimerkiksi kunnan, tulee liittyä MPASSid-palveluun, minkä jälkeen opettajat pääsevät kirjautumaan palveluun omilla Wilma-, OpinSys- tai vastaavilla MPassid:n kanssa yhteensopivilla tunnuksilla. Lisätietoa MPASSid:sta ja siihen liittymisestä löytyy verkko-osoitteesta www.mpass.fi.

Ylioppilastutkintolautakunta ei voi myöntää Examina-palveluun omia tunnuksia. Tutkimuskäyttöön vanhoja koetehtäviä voi saada tutkimusluvan avulla.

Lisätietoja Examina-palvelusta on tiedotteessa, joka julkaistiin kun palvelu avattiin.