Abitti-koejärjestelmän hitaus ei johdu tietoturvahyökkäyksestä

Lautakunta julkisti tänään Abitti.fi-sivustolla uutisen kolmen tietoturva-aukon paikkaamisesta. Samaan aikaan Abitissa on ilmennyt hitautta lukioiden kurssikoekäytössä. Ei ole näyttöä, että nämä asiat liittyisivät mitenkään toisiinsa.

“Hitaus koejärjestelmässä ei kohdistu mihinkään niistä toiminnoista, joihin paikatut tietoturva-aukot liittyvät. Ei ole myöskään mitään viitteitä siitä, että Abittiin kohdistuisi tietoturvahyökkäys. Kyseessä on kaksi eri asiaa, jotka sattumalta osuivat samalle päivälle”, Abitin tuoteomistaja, erityisasiantuntija Matti Lattu sanoo. 

Ongelman korjaaminen jatkuu edelleen. Jos lukio on ladannut koepaketit ja hakenut purkukoodin, koetilan palvelimet toimivat normaalisti. Koesuorituksia ei saa vielä palautettua eikä suorituksia saa arvosteltua. 

Abittia käytetään lukioissa ylioppilaskirjoitusten koejärjestelmään tutustumiseen. Toukokuun lopussa kurssikokeita järjestetään paljon. 

“Olemme tosi pahoillamme tästä häiriöstä. Tiedämme, että lukioissa on juuri nyt kiirettä. Yritämme korjata ongelmaa”, pahoittelee erityisasiantuntija Matti Lattu. 

Tilannetta voi seurata Abitti.fi-sivustolla

Haluatko lautakunnan tiedotteet suoraan sähköpostiisi? Ilmoittaudu mediarekisteriin (rekisteriseloste,): mikko.salmi@ylioppilastutkinto.fi.