Ohjeita tietokoneen hankintaan

Ylioppilastutkinnon kokeet voi tehdä tietokoneella, jonka laitteisto on yhteensopiva kokeissa käytettävän Abitti-koejärjestelmän kanssa.

Kokelas saa lukiolta käyttöönsä tietokoneen, jota voi käyttää myös ylioppilastutkinnon kokeissa, jos hän on lukiokoulutukseen laajennetun oppivelvollisuuden piirissä. Oppivelvollisuuden laajeneminen koskee pääasiassa vuonna 2005 tai sen jälkeen syntyneitä henkilöitä. Kokelas voi halutessaan hankkia oman tietokoneen opiskelua ja ylioppilastutkinnon kokeita varten. 

Kokelaat, jotka eivät ole oppivelvollisuuden laajenemisen piirissä, eivät yleensä saa tietokonetta lukiosta. He suorittavat ylioppilastutkinnon kokeet omalla tai lainatulla tietokoneella. Ennen oman koneen hankintaa uuden lukiolaisen kannattaa odottaa oman lukion ohjeita, jotta tietokone soveltuu hyvin myös lukio-opiskeluun. 

Lue lisää tietokoneen hankinnasta Abitti-koejärjestelmän ohjeista Abitti.fi-sivustolla

Ylioppilastutkinnon kokeiden viralliset tekniset laitevaatimukset voit tarkistaa lautakunnan yleisten määräysten ja ohjeiden liitteenä olevista kokelaan tietokonetta koskevista ohjeista.