Lautakunnan verkkosivut uudistuivat – katso tärkeimmät muutokset

Ylioppilastutkintolautakunnan vanhat verkkosivut tulivat teknisen tiensä päähän. Samalla oli hyvä hetki miettiä, miten sivut palvelisivat käyttäjiään entistä paremmin. Lisäksi verkkosivun ulkoasu päivitettiin kesällä 2022 luodun visuaalisen ilmeen mukaiseksi. Tässä uutisessa kerromme keskeisimmät muutokset, jotta löydät tarvitsemasi tiedon jatkossakin mahdollisimman hyvin.

Apollo-hahmo ja kaksi ihmishahmoa sekä kirjaimet Y, T ja L.
Kuva: Antti Heikkinen / Source.

Verkkosivu-uudistuksen tärkein tavoite on helpottaa tärkeän tiedon löydettävyyttä. Siksi tietoa ja sivuston rakennetta on jäsennetty hieman uudella tavalla, sivuille on tuotu erilaisia nostoelementtejä ja lisätietolinkkejä ja sivuston sisäistä hakua on parannettu. Toinen tärkeä tavoite on verkkosivujen saavutettavuus ja helppokäyttöisyys. Uusien teknisten ratkaisujen avulla voimme toteuttaa saavutettavat verkkosivut aiempaa joustavammin ja varmistaa, että kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus sujuvaan vierailuun sivustolla. 

Etusivu 

Etusivun paraatipaikalla nostamme tärkeimpiä ajankohtaisia asioita. Etusivun nostobanneri vaihtuu aika ajoin, ja siitä on aina linkki sivuston sisällä olevaan sisältöön. Bannerin alle on koottu tärkeimpiä usein kysyttyjä kysymyksiä, jotka toivottavasti auttavat vastaamaan ajankohtaisiin kysymyksiin. Myös kysymykset ja vastaukset päivittyvät sen mukaan, mikä milloinkin on tärkeää ja ajankohtaista. 

Haku 

Sivuston rakenteen lisäksi haku on tärkein tekijä tiedon löydettävyyden kannalta. Uudessa haussa olemme parantaneet hakutulosten tarkkuutta ja lisänneet erilaisia suodatusvaihtoehtoja, joilla hakua voi rajata esimerkiksi määräysten tai tiedotteiden tai muun osa-alueen sisälle. 

Tutkinnon toimeenpano ja suorittaminen 

Rakenteellisesti suurin muutos ovat Tutkinnon toimeenpano - ja Tutkinnon suorittaminen -osiot. Näiden osioiden sisältö on pääasiassa vanhojen sivujen Ylioppilastutkinto- ja Määräykset-osioiden sisältöä. Tutkinnon toimeenpanossa on nimensä mukaisesti toimeenpanoon eli erityisesti lukioiden henkilökunnan työnkuvaan liittyviä asioita, tärkeimpinä määräykset ja ohjeet. Tutkinnon suorittamisen alle on koottu kokelaan näkökulmasta tärkeimmät asiat kokeisiin ilmoittautumisesta ylioppilaaksi valmistumiseen asti. 

Tietopalvelu 

Tietopalvelu-osio on pysynyt sisällöllisesti samankaltaisena kuin vanhoilla sivuilla. Osion rakennetta on hieman muokattu, ja osa kakkosnavigaatiotason asioista on nyt kolmostasolla.  

Asiointipalvelut 

Myös sähköisen asioinnin palvelut löytyvät kootusti tutusta paikasta. Linkki oikaisuvaatimuksen tekemisen ohjeisiin on nyt lisätty Asiointipalveluiden alle. 

Yhteystiedot 

Yhteystiedot ovat samassa paikassa kuin ennenkin. Ulkoasu on hieman muuttunut, ja yhteystietoja voi myös hakea sivun sisäisen hakukoneen avulla. 

Mietityttääkö jokin asia uusilla verkkosivuilla?  

Voit antaa risuja ja ruusuja tai pyytää apua uusiin verkkosivuihin liittyvissä asioissa sähköpostitse osoitteeseen lautakunta@ylioppilastutkinto.fi