Viime vuosien ylioppilaat voivat jo ladata digitaalisen ylioppilastodistuksen

Viime vuosina valmistuneet ylioppilaat voivat nyt ladata digitaalisen ylioppilastutkintotodistuksensa maksuttomasti Oma Opintopolku -palvelusta. Kevään 2023 ylioppilaat saavat todistuksensa 3.6.2023.

Uusi ylioppilastutkintotodistus ja todistus hyväksytysti suoritetuista kokeista.
Kuva: Ylioppilastutkintolautakunta.

Todistuksen voivat nyt ladata ne ylioppilaat, jotka ovat aloittaneet tutkintonsa vuosina 2008–2022. Jos ylioppilastutkinnon suorittaminen on vielä kesken, ladattavissa on todistus hyväksytysti suoritetuista kokeista. Jos henkilö on suorittanut kevään 2023 kokeita, niiden arvosanat päivitetään todistukseen vasta 3. kesäkuuta.

Niille ylioppilaille, jotka ovat aloittaneet tutkintonsa 1990–2007, tulee kesäkuun aikana mahdollisuus ladata digitaalinen todistus. Ennen vuotta 1990 tutkintonsa aloittaneet ylioppilaat voivat tilata digitaalisen todistuksen lautakunnan verkkopalvelusta viimeistään syksyllä. Nämä todistukset luodaan käsityönä rekisteritietoja yhdistämällä, joten niistä peritään maksu. 

Digitaalista todistusta ei tarvitse säilyttää itse, vaan se on saatavissa aina tarvittaessa Oma Opintopolku -palvelussa. Kokeiden uusimisesta ja tutkinnon täydentämisestä saadut arvosanat päivittyvät todistukseen automaattisesti. Jos ylioppilas kadottaa Ylioppilastutkintolautakunnan verkkopalvelusta tilatun, käsityönä tehtävän todistuksen, hän joutuu tilaamaan uuden kadonneen tilalle.

Digitaalinen todistus helpottaa ylioppilaiden hakuprosessia erityisesti ulkomaisiin oppilaitoksiin, joihin todistus lähetetään yleensä digitaalisena. Todistuksen saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lue lisää uusista todistuksista

Yhteydenotot: lautakunta@ylioppilastutkinto.fi.