Saavutettavuusseloste, lukioiden asiointipalvelu

Päivitetty

Tämä saavutettavuusseloste koskee lukioiden rehtoreille, erityisopettajille, opettajille ja muulle henkilökunnalle tarkoitettua asiointipalvelua (hakemukset.ylioppilastutkinto.fi).

Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Palvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse. Poikkeamat saavutettavuusvaatimuksista on kuvattu tarkemmin alempana.

Sisältö, joka ei ole saavutettava

Ei-tekstuaalisen sisällön tekstivastineet

Palvelussa on yksittäisiä puutteita ei-tekstuaalisen sisällön tekstivastineissa. (1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö)

Otsikkotasot

Otsikkotasot eivät ole täysin johdonmukaisessa järjestyksessä. (1.3.1 Informaatio ja suhteet)

Linkin tarkoitus linkkitekstissä

Palvelussa esiintyy linkkejä, joiden tarkoitus ei selviä linkkitekstistä tai linkkitekstistä yhdistettynä ohjelmallisesti selvitettävään linkkikontekstiin. (2.4.4 Linkin tarkoitus (kontekstissa

Palvelun käyttäminen näppäimistön avulla

Näppäimistön avulla navigoimisessa on pieniä puutteita ja epäjohdonmukaisuuksia (2.1.1 Näppäimistö)

Lomakekentissä puuttuu nimilappuja

Lomakkeiden kentistä puuttuu nimilappuja tai niiden sisältö ei ole vaatimusten mukainen. ((3.3.2 Nimilaput ja ohjeet, 2.4.6 Otsikot ja nimilaput)

Huomasitko puutteen palvelumme saavutettavuudessa?

Kerro se meille niin teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen lautakunta@ylioppilastutkinto.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus@avi.fi

puhelinnumero vaihde 0295 016 000