Saavutettavuusseloste, Ylioppilastutkinto.fi

Päivitetty

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://www.ylioppilastutkinto.fi.

Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Palvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain. Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse. Poikkeamat saavutettavuusvaatimuksista on kuvattu tarkemmin alempana.

Sisältö, joka ei ole saavutettava

Ei-tekstuaalisen sisällön tekstivastineet

Sivulla on yksittäisiä puutteita ei-tekstuaalisen sisällön tekstivastineissa. (1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö)

Otsikkotasot

Etusivulla otsikkotasot eivät ole täysin johdonmukaisessa järjestyksessä. (1.3.1 Informaatio ja suhteet)

Linkkien värikontrasti

Verkkosivuilla käytössä olevien linkkien värikontrasti suhteessa taustaan ei ole riittävä. (1.4.3 Kontrasti (minimi) ja 1.4.11 Ei-tekstimuotoisen sisällön kontrasti)

Pitkät valikot eivät aina näy

Mobiilinäytöllä tai tekstiä suurennettaessa saattaa pitkien valikkorakenteiden alimpien tasojen näkyvyydessä esiintyä ongelmia. (1.3.4 Asento)

Linkin tarkoitus linkkitekstissä

Kaikkien linkkien tarkoitus, varsinkin Hyvän vastauksen piirteitä -sivuilla olevissa linkkilistoissa, ei selviä linkkiteksteistä yksin tai linkkitekstistä yhdistettynä ohjelmallisesti selvitettävään linkkikontekstiin. Linkkien tarkoitus selviää kuitenkin niiden tekstuaalisesta kontekstista.

Sivustolla on lisäksi yksittäisiä linkki-ikoneja, joista pääsee esimerkiksi ulkoisiin sosiaalisen median palveluihin, ja joilla ei ole tektuaalista vastinetta. (2.4.4 Linkin tarkoitus (kontekstissa))

Useita tapoja löytää sivu

Kaikkiin sivuston alasivuihin ei välttämättä pääse useampaa kautta. Kaikilla sivuilla on kuitenkin oma linkki. Tämä pätee etenkin hyvin spesifistä sisältöä sisältäviin sivuihin, joiden käyttö on ajallisesti rajoitettua ja kohderyhmä rajattu. (2.4.5 Useita tapoja)

Huomasitko puutteen palvelumme saavutettavuudessa?

Kerro se meille niin teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen lautakunta@ylioppilastutkinto.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus@avi.fi

puhelinnumero vaihde 0295 016 000